Savusauna ja kylpytynnyri

Aivan Kuloveden rannassa on perinteinen maakattoinen savusauna, jonka lauteille mahtuu kerralla 15-20 henkeä. Savusaunan yhteydessä on viihtyisä tupa, jossa voi nauttia löylyjen jälkeisestä tunteesta ja järvimaisemasta, nauttia iltapalaa, kokoustaa tai viettää aikaa noin 15 hengen kokoonpanolla. Tuvassa tunnelmaa luo luonnonkivitakka, jonka hiilloksella voi paistaa vaikka saunamakkarat. Knuutilan tilalta voi pyytää tarjouksen savusaunalle järjestettävään ruokailuun, iltapalaan, kahviin tai muuhun toivottuun tarjoiluun. Savusaunalle voi ottaa mukaan myös omat eväät.

Savusaunan yhteydessä on tilava pukeutumistila, sisävessa sekä katettu ja kalustettu terassi järvinäkymin, joten saunominen ja illanvietto onnistuu isommallakin porukalla. Savusaunan rannassa on laituri, josta voi löylyjen välissä käydä uimassa. Rantaan on mahdollista saada käyttöön myös soutuvene, jolla voi soudella esimerkiksi kalastamaan tai vastarannan Kasinolle eli Kutalan kesäkioskille. Savusaunan takana on pieni beach volley -kenttä, jolla voi järjestää vaikka peliturnauksen ennen löylyjä.

Savusaunomisen yhteyteen on mahdollista yhdistää myös juuri uusitun 12 hengen kylpytynnyrin käyttö. Kylpytynnyrin höyryävään veteen istahtaminen on rentouttava elämys ympäri vuoden: kevään viileinä iltoina, kesän valoisuudessa, syksyisessä hämärässä ja tietenkin talven paukkupakkasissa tähtitaivaan alla… saunapipa päässä!

Kesäviikonloppuisin Knuutilan tilalla häitään juhlivat hääparit voivat varata savusaunan tuvan hääyöhuoneeksi ja herätä aamulla omassa rauhassaan järvenrantamaisemassa.